Det kostar en hel del pengar att ha en kennel och att föda upp valpar. Men hur kan man egentligen lösa de ekonomiska bitarna och var kan man spara in en del pengar?

Kostnad för att ha en kennel

Det är inte bara så att det är kennelns utrymmen som kostar. Man måste också tänka på att hundarna ska ha mat, vatten, leksaker, godis och mycket annat. Hundarna ska vaccineras, veterinärbesiktigas med mera, och även det kostar en hel del pengar.

Hur får man tag i pengar?

När det gäller att få tag i pengar är det inte helt lätt. Man kan ibland ha tur att få ta ett lån och det kan vara ett sätt att finna pengar på. När man föder upp hundar kan man också tjäna en del pengar på att sälja valparna. Det vill då till att man inte tar för höga priser och att man verkligen får alla valpar sålda. Om så inte är fallet kan det bli svårt att få tag i tillräckligt mycket pengar.

Var kan man spara in pengar?

När man har en kennel kan man relativt snart inse att det finns ett par saker man kan spara in pengar på. Det kan till exempel handla om att man inte köper den allra dyraste hundmaten, eller att man väljer att tillverka hundleksaker på egen hand. Man kan till exempel gömma lite hundgodis i en tom toalettrulle och låta hunden öppna den. Man kan också använda gamla lakan som flätas till en större fläta som hundarna kan kasta med och dra i. Gamla tennisbollar fungerar också utmärkt som hundleksaker. De går inte sönder, de är billiga att köpa och de studsar bra. Man kan också spara in en del pengar genom att kontakta försäkringsbolag med mera för att få gruppförsäkringar för flera hundar.