Man kan inte bortse från att det är arbetsamt att ha en kennel. Det är inte bara att föda upp valpar och sälja dem om man vill ha ett bra rykte och friska hundar. Man måste också ta ansvar för vilka individer som används i aveln, vilka sjukdomar som finns i generna och en hel del annat. Men vad är viktigt att tänka på när man har en kennel?

Tänk efter vilka hundar som används

När man ska föda upp hundar måste man till exempel se till hur hundarna ser ut, hur de är i psyket med mera. Om det rör sig om rasrena hundar, riktar uppfödare ofta in sig på att hundarna ska följa rasens standard och de brukar ofta också vara noga med att hundarna ska undersökas av veterinär innan de säljs. En seriös hunduppfödare är mycket mån om sitt rykte och det är inte speciellt bra att sälja valpar som sedan visar sig ha olika sjukdomar med mera.

Ta hand om kenneln

När man startar en kennel måste man se till att omgivningen verkligen passar. Om man har en trädgård som är full av saker, ett hus som är svårt att göra rent kanske det inte är så lämpligt att ha en kennel just där. När kenneln startas måste man tänka på allt det här. Man kanske bör renovera huset så att golv med mera blir mer lättstädade, man kan rensa i trädgården så att gamla staket, vissna buskar med mera tas bort, och det minskar också risken för att en vuxen hund eller valp senare skadas.

Om man märker att kenneln börjar se risig ut är det dags att ta tag i saken, Man måste se till att valpköpare och andra får ett seriöst intryck, och smuts, skräp och annat drar ner intrycket direkt när de kommer på besök.