Om du söker efter en hund som har en mycket lättskött päls kan pinschern vara ett bra val. Pälsen hos den här hundrasen tovar sig inte och det gör att du inte behöver tänka på att lägga mycket tid på pälsvård. Pälsen är kort och fäller inte heller speciellt mycket.

Bada en pinscher

Om hunden har blivit mycket smutsig eller om den ska ställas ut kan man bada den. Det är dock bra att inte bada en pinscher för ofta eftersom pälsen då kan torka ut. Om man bara vill få fram pälsens glans är det bra att torka av den med ett sämskskinn eller en trasa strax innan utställningen eller tävlingen.

Fällning, klippning och borstning

En pinscher fäller vanligen knappt ingen päls alls men precis som andra hundar kan den hamna i en tuff fällningsperiod eller så kan den bli sjuk och börja fälla på grund av det. Om du skaffar en pinscher kommer du med andra ord inte behöva tänka på att dammsuga varje dag eller på att sängen blir full av hundhår.

En pinschers päls behöver inte heller klippas då den inte växer sig mer än någon centimeter lång. Det underlättar en hel del eftersom att det kan vara ganska svårt att klippa hundar så att resultatet blir snyggt. En annan fördel med pinscherns päls är att den knappt behöver borstas. Om man vill kan man förstås kamma hunden någon gång ibland. Om hunden får någon ohyra i pälsen eller liknande kan det vara bra om den är van vid att man tvättar den och håller på med den. Om så inte är fallet kan det vara mycket svårt att få hunden att gå med på eventuell behandling och det är inte heller så lätt att få någon som kan hjälpa till med behandling flera gånger i veckan.