Hunden har länge kallats för människans bästa vän. Det är kanske inte så konstigt eftersom hunden kan hjälpa människan med det mesta. En hund kan till exempel hjälpa människan att hitta svamp, bortsprungna djur, skadade djur och mycket annat.

Hundens inflytande på människans hälsa

Man kan inte bortse från att hunden har inflytande på flera saker, bland annat på människans hälsa. Det gäller både den fysiska och den psykiska hälsan. Det har gjorts flera studier inom det här ämnet och man har då upptäckt att människor som umgås med hundar mår bättre, lever längre och har roligare överlag. Man kan till exempel se att de människor som har hundar inte lika ofta dör av orsaker kopplade till den psykiska hälsan. Man kan också se att hundägare ofta har bättre funktion i organ som hjärta och lungor. Dessutom tenderar de inte att vara överviktiga lika ofta som dem som inte har hund.

Hunden och människans vardag

Hunden finns med nästan var som helst i människans vardag. Man kan finna hundar i spel, tidningar, filmer, på porslin och mycket annat. Det är svårt att tycka illa om en liten söt hundvalp. Troligen är det därför mycket klokt av olika leverantörer och produkttillverkare att använda just hundar som motiv på olika saker inom reklam. Det säljer alltid.

Hunden och barn

Man ska inte bortse från att hunden också frekvent ses i samband med leksaker och saker till barn. Även här har alltså hunden ett mycket stort inflytande. Hunden kan ofta symbolisera en stor trygghet för barnet. Ett barn som haft leksaker med hundar och liknande kan ofta vilja ha en riktig hund senare i livet. Det är inte heller fel att låta barnet växa upp tillsammans med en hund. Hundens starka inflytande kan ofta göra barnet till en mer självständig person när det växer upp.